Milas halısı yıkama

Milas Halısı Yıkama

Blog

Milas halısı yıkama hizmetini halıya zarar vermeden derinlemesine bir temizlikten geçiren firmamız Bakırköy Halı Yıkama bu hizmetinde güven içinde ve uygun fiyatları ile ilçemiz Bakırköy’e sunmaktadır. En kaliteli Milas halılarınız firmamız güvencesinde yıkanmaktadır.

Milas Halısı Nasıl Bir Halıdır?

Ege  Bölgesinin  önemli  bir  dokuma  merkezi  olan  Muğla  ve  yöresinde  16.  yy’da  seccade halıların  dokunduğu  bilinmektedir.  Ancak  Milas  halıcılığının17.  Yüzyıl  sonlarından  itibaren geliştiği,  18.  Ve  19.  Yüzyıl  süresince  bu  gelişimini  devam  ettirdiği  kabul  edilmektedir.  Milas halılarına  ait  en  eski  örneklerin  ise  18.  Ve  19.  Yüzyıla  ait  olması  Milas  halılarının  önemini göstermektedir. Milas  ve  yöresinde  kendine  özgü  karakteristik  özellikleri  olan  halılar  dokunmuş  ve  bu halılar çok çeşitli desen ve kompozisyon düzenlemeleri göstermiştir. Milas  halısı  olarak  18.  Ve  19.  Yüzyıllara  tarihlendirebileceğimiz  örnekler  genellikle  seccade halılardır. Mihrap şekliyle, Milas seccadeleri bölge için karakteristiktir. Kaynak: http://www.milas.org.tr/milas-halisi.htm

Milas Halısı Yıkama Bakırköy

İlçemizde el dokuma halılarını yıkayan firma çok fazla olsa da halıya zarar vermeden, müşteri memnuniyetini gözeterek halı yıkama işi yapan firma azınlıkta kalmaktadır. Maalesef öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki: müşteri bir halı yıkamacıya halı vermiş, firma hiç bir belge vermeden ayrılmış ve müşteri de telefondan her halıcıyı arayarak “halımı siz mi aldınız ” sorusunu yöneltmektedir. Bu gibi onlarca örnek mevcuttur.

Milas halısı yıkama

Milas halısı yıkarken neleri dikkat ediyoruz?

Milas halıları dikkatli yıkanmaz ise renkleri karışabilir, bununla birlikte özellikle el dokuma halıları makinede değil mac makinelerinde yıkanmalıdır. Yıkama esnasındaki en büyük sorun renklerin karışmasıdır. Dolayısıyla dikkatli ve titiz bir yıkama işleminden geçmelidir. Çok hassas ve yıllanmış olan Milas halıları toz alma makinesinden geçirilmez. Toz alma makinesi halıyı bir nevi döverek tozlarını açığa çıkardığı için halı zarar görebilir.

Milas halısı nasıl yıkanır?

  • Öncelikle Milas halısı mutlaka kontrol edilmelidir. Gerekirse resim/video ie yıkama öncesi görünümü kayıt altına alınmalıdır. Yıkama sonrası meydana gelecek sorunlar bu şekilde tespit edilebilir.
  • Kontrol sonrası halı düz bir zeminde suyla ıslatılır ve ardından uygun çampuanlar ile yıkama işlemi yapılır.
  • Otomatik makinede  mümkün mertebe yıkanmamalıdır. Hassas olan halı zarar görebilr.
  • Yıkanan halı bol su ile durulanmalıdır. İyi durulanmayan halı üzerinde kalan şampuanlar halıya zamanla zarar verebilir ve halı kısa zamanda kirlenmektedir.
  • Durulanan halı sıkma makinesinde sıkılır. Antikalaşmış halılar sıkma makinesine girmez ve kendi halinde kuruması sağlanır.
  • Sıkma işleminden sonra mutlaka kapalı odalarda kurutulmalıdır. Açık alanda kurutulan halı hem toz olacak hem de renklerinde solmalar oluşacaktır.
  • Kuruyan halı son kontrolü yapılarak paketlenir ve servise hazır halde beklemeye alınır.

 

 

Bir cevap yazın